artikel

De Nieuwe Tijd

2018

Het jaar 2017 was een mooi jaar om een nieuwe weg in te slaan…

Maar zoals altijd bij ieder nieuw begin kun je onderweg wel eens wat obstakels tegenkomen.

Mijn voeling met het wereldgebeuren is op dit moment gering. Ik kijk al heel lang geen tv meer en ben sinds 2017 verhuisd naar letterlijk de rand van de wereld (Ierland, Atlantische Oceaan). De wereldpolitiek lijkt voor mij wel heel ver weg nu.

Het heeft me nog meer doen inzien dat onze reis een individuele is en we altijd op ieder moment de kans hebben om het roer totaal om te gooien. We zijn voortdurend (als je er voor kiest) onderweg om de illusies te doorbreken, te leren kijken achter de maskers, door het ontwikkelen van je intuïtie (het zuivere weten zonder tussenkomst van het verstand).

Als je dan de keuze hebt gemaakt om je passie te volgen, kan je met het doorlopen van dit pad wel eens wat obstakels tegenkomen, obstakels die je daar ooit eerder hebt geplaatst, bewust of onbewust. Het is misschien niet altijd de makkelijkste weg, maar met het doorbreken van de dam in de rivier gaat het water (energie, geld, gezondheid…) weer stromen. Je krijgt weer zicht op talenten waarvan je misschien niet eens wist dat je deze bezat.

Het jaar 2018 kan, bezien vanuit de numerologie, een jaar zijn van: wikken en wegen, dualiteit, yin en yang, maar ook de stem van je intuïtie kan duidelijker naar voren komen.

De richtingaanwijzers onderweg gaan herkennen en volgen (synchroniciteiten) leren omgaan met wat zich aandient zonder vooropgezet plan (niet met je hoofd maar met je hart). Bewustwording van oude manieren van denken en loslaten. Voorzichtig, iedere nieuwe stap heel bewust maken.

In je meesterschap gaan staan, manifesteren, concreet maken van je plannen. Opruimen van het oude.

Maar zoals ieder jaar, geloof in jezelf! Hou van jezelf!

Gelukkig nieuwjaar!

Yria Meijer

 

 

 

2017

De nieuwe tijd

We zijn allemaal onderweg naar de betere van versie onszelf.

Samen zijn we op weg naar de nieuwe werkelijkheid.

 

De nieuwe tijd!

Op weg naar de nieuwe tijd…

De roep om vrijheid is gehoord!
Het lijkt er op dat de gebeden van de
door de eeuwen heen onderdrukte, vervolgde mens zijn verhoord.
Het is zo moeilijk voor te stellen
maar ik denk dat iedereen wel voelt dat er iets bijzonders gaande is.
Alle tekenen wijzen op een ophanden zijnde nieuwe tijd.
De nieuwe energie (roep om vrijheid) blaast door alle lagen van het bewustzijn De onderste steen lijkt boven te komen, niets kan meer in het duistere geniep overleven. Je ziet dit overal gebeuren, in de politiek, in de zakenwereld, medische wereld, bankwezen maar misschien ook binnen je familie. De nieuwe energie laat niets meer ongezien, alles wordt tegen het licht gehouden en onder de aandacht gebracht, het houdt geen oordeel in maar een keuze. Het einde van deze samenleving is al een aantal jaren geleden in gang gezet. Een samenleving die opgebouwd is vanuit dualisme, prestatie gericht en concurrerend. Dit is voor velen misschien een angstige gedachte, want het houdt in dat alles waar je in geloofde op losse schroeven komt te staan. Met het naar boven komen van alle tot nog toe onzichtbare machtsstructuren, zoals deze door de eeuwen heen zijn opgebouwd om slavernij, onderdrukking en hebzucht te maskeren, groeit het bewustzijn van de mens gestaag. Dit besef brengt momenteel onze zorgvuldig opgebouwde samenleving aardig aan het wankelen. Je kan wat je eenmaal weet niet meer wegstoppen. Wanneer je dat probeert gaat het heel ongemakkelijk voelen, je wereld klopt niet meer met je gevoel. Wanneer je niet handelt in overeenstemming met je gevoel ontstaat er vroeger of later chaos en verwarring. Wat je uitzendt komt uiteindelijk bij je terug. Er is de keuze om vanuit ons hart te gaan leven en te gaan voelen wie we nu in wezen zijn, handelen en spreken vanuit je gevoel. Het loslaten van oude overtuigingen en beperkingen geeft weer zicht op het geheel, het verruimt je blik en geeft het besef dat we deel uitmaken van een oneindig universum met oneindig veel mogelijkheden voor iedereen.

Het zijn hele spannende tijden, en het zal er nog wel even om gaan spannen, maar er zijn prachtige glimpen van de nieuwe werkelijkheid te zien en dit komende jaar 2017 houdt de belofte in van een nieuw ‘begin’. Een mooi jaar om die droom waar te maken.

Een fantastisch 2017 !!

Yria Meijer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s